Humusas

75 min.
Spausdinti
  0 įvertinimų
Ingredientai:
  • Avinžirniai 200 g mirkytų ne mažiau, kaip 24 val.
  • Žemės riešutai 150 g
  • Česnakas 1 skiltelė
  • Citrinos sultys 1/2
  • Druska 1 a.š.
  • Avinžirnių nuoviras 150 ml
  • Alyvuogių aliejus 3 v.š.
  • Kmyninis kuminas 1,5 a.š. (skrudintas ir kavamale sumaltas)
  • Saldžios paprikos milteliai
  • Žalia bulvė 1 vnt. (arba pomidoras)
Įvertinti
Dalintis
4 porcijos

Gaminame:

Nupilkite vandenį, kuriame mirko avinžirniai, juos perplaukite. Sudėkite į greitpuodį, užpilkite vandeniu, kad apsemtų, pasūdykite, įdėkite gabaliuką žalios bulvės arba ¼ pomidoro ir virkite nuo greitpuodžio šnypštimo pradžios 25 minutes. Bulvė ar pomidoras padeda suvirti avinžirnių odelei. Jei neturite greitpuodžio, virkite puode, apie 1 valandą. Išvirusius avinžirnius nukoškite ir ataušinkite, tačiau nuoviro neišpilkite, jo reikės reguliuojant pašteto konsistenciją. Sudėkite visus išvardintus produktus ir žemės riešutus į virtuvinį kombainą ir sutrinkite iki vientisos masės. Apliekite alyvuogių aliejumi, apibarstykite saldžiosios paprikos milteliais. Patiekite su skrudinta balta duona ar šviežiomis daržovėmis.