Bulvės su traškia plutele ir česnakiniu petražolių sviestu

45 min.
Spausdinti
  1 įvertinimas
Ingredientai:
  • Bulvės 500 g
  • Miltai 50 g
  • Sviestas 100 g
  • Česnakas 3 skiltelės
  • Petražolės ryšelis
  • Druska žiupsnelis
  • Aliejus
Įvertinti
Dalintis

Gaminame:

Jei bulvės šviežios, gerai jas nuplauname šepetėliu, jei ne nuskutame ir nuplauname, supjaustome storais griežinėliais. Miltus sumaišome su druska. Bulvių griežinėlius sudrėkiname vandeniu ir pavoliojame miltų ir druskos mišinyje. Įkaitiname orkaitę iki 180 °C. Skardą išklojame kepimo popieriumi, sudedame bulvių griežinėlius, apšlakstome aliejumi ir kepame apie 30 min., kol gražiai apskrus. Petražoles ir česnakus susmulkiname, sumaišome su sviestu. Patiekdami ant iškepusių šiltų bulvių šaukšteliu ar peiliu uždedame žalio prieskoninio sviesto.