Fritata su daržovėmis ir varškės sūriu

20 min.
Spausdinti
  0 įvertinimų
Ingredientai:
  • Kiaušinis 8 vnt.
  • Graikiškas jogurtas 100 g.
  • Varškės sūris 1 vnt.
  • Smulkūs pomidorai 2-3 vnt.
  • Cukinija 1 vnt.
  • Cukrus 1 arbatinis šaukštelis
  • Lydytas (angl. ghee) sviestas 1 šaukštelis
  • Druska, pipirai
  • Mėgstamos prieskoninės žolelės
Įvertinti
Dalintis

Gaminimas:

Įkaitinę keptuvę, dėkite į ją griežinėliais pjaustytą cukiniją ir per pusę perpjautus pomidorus. Viską sausai, be riebalų apkepkite.
 
Dubenyje sumaišykite graikišką jogurtą, kiaušinius ir druską. Viską gerai išplakite (paviršiuje turi atsirasti putos). 
 
Į keptuvę ant apkeptų daržovių uždėkite šaukštelį lydyto (angl. ghee) sviesto. Kai jis ištirps, į keptuvę supilkite plakinį ir viską gerai išmaišykite. Pakepkite minutę ar dvi, kol kraštai pradės trauktis. 
 
Keptuvę pašaukite į iki 220 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 7–14 minučių, kol kraštai bus iškepę, o viduriukas šiek tiek drebės.