Grikių blyneliai su salierais ir varške

35 minutės
Spausdinti
  2 įvertinimai
Ingredientai:
  • Grikiai 200 g
  • Svogūnas 1 vnt.
  • Varškė 100 g
  • Kiaušinis 3 vnt.
  • Miltai 4 kupini valgomieji šaukštai
  • Saliero šaknis 500 g
  • Druska, pipirai
  • Aliejus
  • Graikiškas jogurtas 1 šaukštas
  • Mėgstamos prieskoninės žolelės
Įvertinti
Dalintis

Gaminimas:

Grikius išvirkite pagal instrukciją, kurią rasite ant pakuotės. Nepamirškite įberti druskos.
 
Svogūną supjaustykite nedideliais kubeliais, salierą sutarkuokite burokine tarka.
 
Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus. Su juo pakepinkite svogūnus su salierais, kol šie suminkštės.
 
Varškę lengvai pertrinkite. Grikius sumaišykite su varške ir kepintomis daržovėmis, viską išmaišykite. Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite miltus, įberkite druskos, pipirų ir viską labai gerai išmaišykite. Jei masė pasirodys truputį per tiršta, įpilkite šlakelį vandens.
 
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir šaukštu dėkite blynų tešlą, formuodami plonus blynelius. Kepkite iš abiejų pusių po kelias minutes, kol gražiai apskrus.
 
Patiekite su graikišku jogurtu ir smulkintomis prieskoninėmis žolelėmis.