Keptas moliūgas, įdarytas grikiais ir daržovėmis

120 min.
Spausdinti
  1 įvertinimas
Ingredientai:
  • Moliūgas 1 vnt.
  • Grikiai (nekepinti, sausi) 250 g
  • Morkos 2 vnt. (200 g)
  • Svogūnas 100 g
  • Pievagrybiai 200 g
  • Salierai (kotai) 150 g
  • Česnakas 10 g
  • Citrinos sultys 3 v.š.
Įvertinti
Dalintis
2–3 porcijos

Gaminimo žingsniai:

1. Užmerkiame grikius vakare, ryte užverdame, išjungiame ir keliolika minučių pabrandiname.
2. Morkas, svogūnus, salierus, česnaką sutarkuojame burokine tarka. Pievagrybius supjaustome kubeliais.
3. Viename dubenyje sumaišome virtus grikius, smulkintas daržoves, pievagrybius.
4. Gautu mišiniu prikemšame išskobtą moliūgą. Kepame orkaitėje +175 °C temperatūroje apie 1,5 h, pridengę moliūgo viršų folija, kol šis bus lengvai persmeigiamas medine lazdele.
5. Prieš patiekdami, moliūgą apšlakstome citrinų sultimis.