Konservuoti burokėliai

15 min.
Spausdinti
  0 įvertinimų
Ingredientai:
  • Juodieji pipirai 1 v. š. (nesmulkintų)
  • Čiobrelis 4 šakelių
  • Šviežios avietės 1,5 puodelio
  • Sausas rožinis vynas 1,5 puodelio
  • Cukrus 3/4 puodelio
  • Raudonasis vyno actas 1/3 puodelio
  • Druska 2 a. š.
Įvertinti
Dalintis
Kaip gaminti:

Įkaitinti orkaitę iki 200 laipsnių. Nuplauti ir nušveisti burokus, kad būtų švarūs. Įdėti į keraminį ar stiklinį kepimo indą. Pripilti vandens, kad apsemtų dugną (pora cm). Uždengti folija. Kepti 50 min., kol suminkštės. Nupilti vandenį ir nusausinti. Nulupti burokus. Supjaustyti griežinėliais. Sudėti į stiklainiukus su pipirais ir čiobreliais. Atskirame inde sumaišyti avietes ir kitus ingredientus.

Užvirinti vandenį ir virti 4 minutes, nuolat pamaišant, kol cukrus ištirps ir avietės ims prarasti formą. Perleisti mikstūrą per sietelį, pasilikti tik skystį. Apipilti šiuo skysčiu burokus. Uždengti ir palikti bent 8 valandoms arba per naktį.