Konservuoti moliūgai

75 min.
Spausdinti
  1 įvertinimas
Ingredientai:
  • Raudonas svogūnas 2 vnt.
  • Česnakas 3 skiltelės
  • Imbiero šaknis 2,5 cm storio gabalėlis
  • Moliūgas 500 g.
  • Čili pipirai 2 šviežūs
  • Aliejus
  • Garstyčių sėklos 1 a. š.
  • Kalendros sėklos 1 a. š.
  • Kuminas 1 a. š.
  • Ciberžolė 1 a. š.
  • Konservuoti pomidorai 1 skardinė (400 g.)
  • Žaliosios citrinos 6 vnt.
  • Obuolių sidro actas
  • Rudasis cukrus 250 g.
Įvertinti
Dalintis

Kaip gaminti:

Nulupti ir supjaustyti svogūnus, sutarkuoti česnaką ir imbierą. Nulupti moliūgą, supjaustyti 2 cm storio gabalėliais, išimti sėklas. Padėti į šalį. Didelėje keptuvėje aukštoje temperatūroje įkaitinkite 2 valg. šaukštus aliejaus, sudėkite garstyčių sėklas, įmaišykite svogūną, česnaką bei imbierą. Sumažinkite ugnį ir kepkite (nuolat maišydami), kol mišinys taps tamsiai rudas ir stipriai kvepiantis. Sudėkite pomidorus, pamaigykite juos mediniu šaukštu. Užvirkite ir kelias minutes maišykite. Įtarkuokite žaliųjų citrinų žieveles į keptuvę. Įspauskite žaliųjų citrinų sultis, 500 ml obuolių sidro acto. Sudėkite čili pipirus, moliūgą. Virkite 10 min. Tada išimkite moliūgą, į keptuvę įberkite žiupsnelį cukraus bei druskos ir dar virkite, kol skystis sutirštės. Įdėkite moliūgą atgal į keptuvę. Viską išmaišykite. Gautą masę dėkite į stiklainiukus, palikite atvėsti ir dėkite į šaldytuvą. Vartokite ne anksčiau kaip po poros savaičių.