Kopūstų ir bulvių pyragas

60 min.
Spausdinti
  1 įvertinimas
Ingredientai:
  • Kopustai (žalieji) 900 g
  • Svogūnas 180 g
  • Bulvės 500 g
  • Varškė/varškės sūris 250 g
  • Druskos, pipirų pagal skonį
  • Sviestas pagal skonį
Įvertinti
Dalintis
Porcijų kiekis: 8-10 porcijų

Gaminimo žingsniai:

1. Įkaitiname orkaitę iki +160 °C temperatūros.
2. Į didelį puodą įpilame vandens, jį pasūdome ir užverdame.
3. Nuo kopūsto atsargiai atskiriame lapus (reikia apie 10 lapų), kopūsto šerdį išmetame.
4. Kopūsto lapus sudedame į verdantį vandenį ir verdame apie 3 minutes, tuomet juos nusausiname.
5. Kepimo skardą (20–26 cm) patepame alyvuogių aliejumi.
6. Išklojame kopūstų lapais visą skardą, kad nebūtų tarpų ir pasiliekame apie 2-3 lapus – jų reikės vėliau.
7. Kopūstų lapus, esančius skardoje, apibarstome druska ir pipirais.
8. Svogūnus supjaustome plonais griežinėliais, bulves nuskutame ir supjaustome plonais griežinėliais.
9. Pradedame sluoksniuoti: bulves ir svogūnus išdėliojame ant kopūstų skardoje, apibarstome sūriu. Veiksmą pakartojame, kol panaudosime visas bulves ir svogūnus. Pyrago viršuje paliekame bulves.
10. Ant pyrago užpilame 1 v. š. alyvuogių aliejaus.
11. Uždedame likusius kopūsto lapus ant pyrago viršaus.
12. Pyragą uždengiame folija ir švelniai paspaudžiame.
13. Įdedame į orkaitę ir kepame apie 45 minutes, tuomet patikriname, ar pyragas iškepęs, jei ne – kepame dar 15 minučių.
14. Kai pyragas iškeps, supjaustome ir mėgaujamės, kol karštas.