Sorų košė su moliūgais ir cinamonu

30 min.
Spausdinti
  1 įvertinimas
Ingredientai:
  • Moliūgas (minkštimas) 270 g
  • Sorų kuopos 75 g
  • Cinamonas 1 g
  • Druska 0,5 g
Įvertinti
Dalintis

Sorų košės gaminimo žingsniai:

1. Sorų kruopas gerai nuplauname po tekančiu šaltu vandeniu.
2. Perplauname labai karštu vandeniu (taip jos neteks kartaus prieskonio, dėl kurio daugeliui sorų košė atrodo neskani). Svarbiausia – žinoti, kaip pagaminti! O tuomet belieka tik mėgautis :)
3. Moliūgo minkštimą supjaustome kubeliais arba sutarkuojame.
4. Moliūgą suberiame į verdantį vandenį, užverdame ir paskaniname druska.
5. Lėtai maišydami suberiame sorų kruopas.
6. Verdame ant nedidelės ugnies, kol košė sutirštėja.
7. Patiekdami apibarstome cinamonu.