Špinatų ir kietojo sūrio kišas

1 val.
Spausdinti
  1 įvertinimas
Ingredientai:
  • Sviestas 1 v. š.
  • Špinatai 2 saujos
  • Kietasis sūris 1 puodelis
  • Kiaušiniai 4 vnt. (dideli)
  • Sviestinė tešla 150 g.
  • Smulkintas muskatas 1/4 a. š.
  • Svogūnų laiškai 2 vnt. (susmulkinti)
  • Pienas 1 puodelis
  • Vanduo 0,5 puodelio
  • Druska, pipirai pagal skonį
Įvertinti
Dalintis

Kaip gaminti:

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Sviestine tešla išlokite pyrago skardą. Didelėje keptuvėje įkaitinkite sviestą, sudėkite laiškinius svogūnus ir kepkite 1–2 min. Sudėkite špinatus, pabarstykite druska ir pipirais. Kepkite dar 2–3 min. Perkelkite visą špinatų masę į kiaurasamtį, išspauskite tiek skysčio, kiek išeis. Špinatų masę ir tarkuotą sūrį paskirstykite ant tešlos. Dideliame dubenyje suplakite kiaušinius, muskatą, pieną, vandenį, žiupsnelį druskos ir pipirų. Užpilkite kiaušinių masę ant tešlos. Kepkite apie valandą. Prieš valgydami leiskite kišui 15 min. atvėsti.