Jūrinė žuvis, troškinta su pankoliais

80 min.
Spausdinti
  3 įvertinimai
Ingredientai:
  • Aliejus 5 g
  • Pankolis 70 g
  • Paprika (saldi) 50 g
  • Pomidoras 50 g
  • Česnakas (pagal skonį)
  • Druska (pagal skonį)
  • Pipirai (pagal skonį)
  • Gražgarsčių lapai 20 g
Įvertinti
Dalintis

Gaminimas:

  1. Supjaustome pankolį griežinėliais, papriką padaliname į 4-6 dalis.
  2. Įkaitiname keptuvėje aliejų, suberiame pankolių gabalėlius ir pakepiname 1-2 minutes. Sudedame papriką ir toliau pamaišydami kepame 4-5 minutes.
  3. Kol daržovės kepa, apipilame verdančiu vandeniu pomidorą ir palaikę minutę ištraukiame bei nulupame odelę, tuomet supjaustome ir išimame sėklas su skysčiu, susmulkiname kubeliais.
  4. Pakepintas daržoves sudedame į kepimo formą. Tolygiai, pagal žuvies dydį paskirstome paprikos skilteles, ant viršaus pasistengiam iškelti pankolio gabalėlius.
  5. Žuvį išvalome ir nusausiname popieriniais rankšluosčiais.
  6. Ant paskleistų pakeptų daržovių uždedame žuvį.
  7. Susmulkintą pomidorą suberiame į keptuvę, kurioje prieš tai kepėme daržoves, kartu suberiame česnaką. Patroškiname, maišydami apie 4-5 minutes. Prieš pabaigą supilame vyną ar daržovių sultinį ir dar paliekame 2 minutes pribręsti.
  8. Pagamintą pomidorų padažą užpilame ant žuvies, kepimo formą uždengiame dangčiu bei pašauname iki +200C įkaitintą orkaitę. Kepame 35-45 minutes.