Salotos su kepta lašiša

30 min.
Spausdinti
  1 įvertinimas
Ingredientai:
  • Ingredientai:
  • Lašišų pjausniai 1 gabaliukas
  • Alyvuogių aliejus
  • Druska
  • Juodieji pipirai
  • Salotų lapai 1 galva
  • Gražgarstės 2 saujos
  • Avokadas 1 vnt.
  • Žalioji citrina 1 vnt.
  • Raudonasis apelsinas 1 vnt.
  • Kedro riešutai 1 sauja
  • Padažas:
  • Citrinų sultys 4 valgomieji šaukštai
  • Alyvuogių aliejus 4 valgomieji šaukštai
  • Dižono garstyčios 1 valgomasis šaukštas
  • Medus 1 arbatinis šaukštelis
  • Bazilikų lapeliai 8 vnt.
  • Smulkinti raudonėliai 1 arbatinis šaukštelis
  • Druska
  • Juodieji pipirai
Įvertinti
Dalintis

Kaip gaminti:

Pabarstykite lašišą iš abiejų pusių druska ir pipirais. Taip pat apšlakstykite aliejumi.
 
Dėkite lašišą ant aliejumi pateptų grotelių ir kepkite iš abiejų pusių po 4–5 minutes, kol gražiai apskrus.
 
Nuimkite lašišą nuo grotelių ir sudėkite į indą su dangčiu, kad išliktų karšta.
 
Į didelį dubenį sudėkite smulkintus salotų lapus, gražgarstes, riekutėmis supjaustykite ir sudėkite avokadą.
 
Paruoškite padažą. Sudėkite visus ingredientus į elektrinį plakiklį, plakite iki vientisos masės. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.
 
Į salotų dubenį sudėkite lašišą. Pagardinkite salotas keliomis riekelėmis raudonojo apelsino. Šalia patiekite padažą ir žaliosios citrinos riekeles, kurių sultis galima išspausti ant lašišos pagal skonį. Apibarstykite kedro riešutais.