Sluoksniuotos silkių salotos

40 min.
Spausdinti
  7 įvertinimai
Ingredientai:
  • Bulvė virta, nulupta 2 vnt.
  • Morkos virta didelė, 1 vnt.
  • Virti burokėliai 3 vnt.
  • Svogūnas 1 vnt.
  • Aliejus 1 šaukštas
  • Silkė 400 g
  • Poras 50 g
  • Virti kiaušiniai 2 vnt.
  • Obuolys 1 vnt.
  • Majonezas 150 g
  • Druska pagal skonį
  • Malti pipirai pagal skonį
Įvertinti
Dalintis

Kaip gaminti:

Silkę supjaustyti gabalėliais.

Keptuvėje su įkaitintu aliejumi apkepinti smulkiai pjaustytą svogūną, pagardinti druska, pipirais.

Morkas, bulves, kiaušinius, obuolį supjaustyti mažais kubeliais, porą – plonomis juostelėmis, burokėlius sutarkuoti per burokinę tarką.

Tuomet pradėti sluoksniuoti į indą aukštesniais kraštais: dėti silkės gabalėlių, ant viršaus – kepinto svogūno, tada – obuolių, morkų, bulvių, kiaušinių, viską tolygiai padengti majonezu, tada dėti burokėlių sluoksnį. Viršų papuošti smulkintais porais, taip pat galima papuošti ir keliais silkės gabalėliais.