Upėtakiai su keptomis daržovėmis

1 val.
Spausdinti
  7 įvertinimai
Ingredientai:
  • Vaivorykštiniai upėtakiai 4 vnt.
  • Citrinos 2 vnt.
  • Raudona saldžioji paprika 1 vnt.
  • Žalia saldžioji paprika 1 vnt.
  • Bulvės 8 vnt.
  • Raudonas svogūnas 1 vnt.
  • Briuselinis kopūstas 1 vnt.
  • Alyvuogių aliejus
  • Raudonėlių lapeliai
  • Druska
  • Pipirai
Įvertinti
Dalintis

Kaip gaminti:

Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C.

Supjaustykite vieną citriną ir atidėkite. Kitą citriną padalinkite į 8 dalis.

Sudėkite citrinos skilteles, juostelėmis supjaustytas paprikas, pusiau perpjautas bulves su lupenomis, briuselinį kopūstą, smulkintą svogūną ir dalį raudonėlių lapelių į kepimo skardą. Pašlakstykite alyvuogių aliejumi, užberkite druskos ir pipirų. Daržoves orkaitėje kepkite 20 min.

Kol daržovės kepa, nuplaukite žuvį, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Į vidų dėkite citrinos riekelių ir smulkintų raudonėlių lapelių. Pabarstykite druska ir pipirais.

Pakepintas daržoves apverskite skardoje, o ant viršaus uždėkite upėtakius. Patepkite juos alyvuogių aliejumi. Kepkite dar apie 20 min., kad lengvai nusiimtų nuo kaulų.

Dėkite daržovių į 4 lėkštes, uždėkite po vaivorykštinį upėtakį ir pagardinkite šviežiais raudonėlių lapeliais.