Mėgautis rudeniu
Ruduo kviečia namus sušildyti pokalbiais ir ant stalo garuojančiais karštais patiekalais. O mes kviečiame sezoną prisijaukinti su Austėją, Egle, Alina ir Zita.
AKTYVIAI SU
Mano tikslas: mažiau laiko gaminimui – daugiau mėgavimuisi maistu.

Sugrįžo ruduo – sugrįžtame į mokslus! Derindama studijas ir darbą tapau tikra greitų, bet gardžių pusryčių ir pietų užkandžių specialistė. Juk turiu visur suspėti, tad ilgi pasisėdėjimai kavinėse – ne man. O tuščiu pilvu daug nenuveikčiau. Mano paslaptis – kelių ingredientų patiekalai. Lengva planuoti, lengva paruošti, lengva pasiimti.

Mano patarimas:

Neprivalome visi būti virtuvės šefais. Jei nespėju ar nemoku pagaminti pati, pasitikiu profesionalais. „Meistro kokybė“ – ne tik salotos, bet ir mėsos, žuvies gaminiai, sriubos, užkandžiai ir desertai. Išsirenku, kas tinka, pagardinu, kaip patinka, ir su vyru džiaugiamės vakariene dviese.

Receptus rasite čia

Rudens top 5

  • burokėliai
  • obuoliai
  • morkos
  • bulvės
  • pomidorai
Koks ruduo be ryškių gėrybių? Juk sezono derlius – šviežias, spalvingas ir naudingas.
Sušildykite namus ant stalo garuojančiais karštais patiekalais ir išbandykite naujus receptus.
Kūrybingai SU
Mano tikslas: į namus pakviesti rudenį.

Labai laukiu sezono permainų! Jau pastebiu, kad vis dažniau renkamės ne gaivius patiekalus, o šiltą sotų maistą. Bet keičiasi ne tik mūsų racionas. Gyvenimas iš lauko persikelia į namus ir šie tiesiog atgyja. Nekantrauju pasipuošti rudeniu. Tikrai nekalbu apie remontą, kardinalias išvaizdos permainas ar kitus didžiulius pokyčius. Užtenka sezono gėlių ant spintelės, naujų dekoratyvinių pagalvėlių ant sofos ir dubens obuolių ant stalo.

RECEPTAS
Obuolių tarta

Jums reikės:

375 g šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos, šiek tiek miltų, 1 kg nuluptų ir supjaustytų obuolių, 100 g sviesto, 1 citrinos žievelės, 1 papildomo obuolio papuošti, 5 v. š. abrikosų džemo, džiovinti žirniai*.

Tartos kepimo formą šiek tiek apibarstykite miltais, tuomet išklokite tešla. Tešlą skardoje subadykite šakute. Trumpam padėkite į šalį. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite 2 v. š. vandens, sudėkite sviestą, obuolius. Nuolat maišydami virkite apie 15 min., kol obuoliai suminkštės. Obuolių masę prakoškite ir sukrėskite atgal į keptuvę. Berkite citrinos žieveles ir kepkite ant silpnos ugnies tol, kol sutirštės. Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C. Tam, kad kepant tešla išlaikytų formą, kepimo formą išklokite tešla, patieskite kepimo popierių, priberkite džiovintų žirnių ir kepkite apie 12 min. Tuomet ištraukite popierių su žirniais ir pakepkite dar 5 min. Tešlą padenkite obuolių mase, o ant viršaus išdeliokite plonai pjaustytų obuolių. Kepkite apie 30 min. arba tol, kol obuoliai paruduos. Praskieskite abrikosų džemą šaukštu šilto vandens ir aptepkite juo ką tik iškeptą pyragą.

* Norint, kad tešla neiškiltų, kepant tartas naudojami žirniai. Jie yra dedami ant tešlos prieš tai užklojus ją kepimo popieriumi. Juos subėrus, tešla pakepama orkaitėje, po to žirniai nuimami.

Receptus rasite čia
SVEIKAI SU
Mano tikslas: Šeimą LEPINTI šviežiu IR NAUDINGU MAISTU.

Sveikas, rudenėli! Tikrai sveikas. Juk lysvėse laukia tiek vitaminų! Sezono derlius – šviežias, spalvingas ir naudingas. Beliko tik pasiimti tai, ką subrandino žemė. Kas augina patys – skinkit, plaukit, pjaustykit ir dėkit ant stalų. Kas neturi žemės ploto ar nori paįvairinti savą derlių – rinkitės „Linkėjimus iš kaimo“. Ar gali būti geriau ir skaniau už daržovę, iš lysvės atkeliavusią tiesiai ant Jūsų stalo?

RECEPTAS
Įdarytos bulvės

Jums reikės:

2 didelių bulvių, 2 v. š. sviesto, 100 g pievagrybių, 1 nedidelio svogūno, 1/4 stiklinės baltojo vyno, 3 v. š. riebios grietinėlės, 1/4 v. š. tarkuoto parmezano, 70 g čederio, keleto vyšninių pomidoriukų, žiupsnio traiškytų mėgiamų riešutų, druskos ir pipirų, aliejaus.

Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C, skardą išklokite folija. Bulves gerai nuplaukite ir pabadykite šakute, aptepkite aliejumi ir kepkite apie 40 min. arba tol, kol suminkštės. Keptuvėje išlydykite sviestą, sudėkite pjaustytus grybus ir nuolat maišydami kepkite apie 6 min. Suberkite smulkiai supjaustytą svogūną, pakepkite porą minučių, supilkite vyną ir kepkite dar 2 min. Suberkite špinatus, pakepkite minutę, įpilkite grietinėlės, pagardinkite druska ir pipirais, išjunkite ugnį. Bulvėms suminkštėjus, įpjaukite jas išilgai ir išpjaukite bulvės gabalėlį, padarydami tarpą. Į jį įdėkite parmezano, grybų įdaro, užberkite čederio, įdėkite perpjautų pomidoriukų, įberkite riešutų ir kepkite tol, kol sūris išsilydys.

Receptus rasite čia
PRAKTišKAI SU
Mano tikslas: APSIPIRKTI SUMANIAI, KAD SAVĘS NEVARŽANT PAVYKTŲ SUTAUPYTI.

Esu trijų vaikų mama, todėl Rugsėjo 1-oji man ne mažiau svarbi nei sausio 1-oji! Jai ruošiuosi ir pasitinku su dideliu džiaugsmu. Tiesa, ruduo atneša ne tik daugiau atsakomybių, bet ir jaukumo. Ilgus vakarus leidžiame kartu su šeima. Aptariame, kas nutiko per dieną, kartu apsiperkame ir gaminame vakarienę. Buvimas kartu ne tik suartina, bet ir moko. Vaikams naudinga ne tik matyti, kaip planuojame, perkame, stengiamės sutaupyti, bet ir patiems spręsti ir dalyvauti. O aš iš mažųjų semiuosi drąsos eksperimentuoti ir išbandyti naujoves. Pati gal ir nesugalvočiau aviečių uogienę gardinti persikais, o jie ima ir pasiūlo – juk akcija, kodėl nepabandžius?

RECEPTAS
Burokėlių ir bulvių salotos

Jums reikės:

500 g nevirtų burokėlių, 4 v. š. alyvuogių aliejaus, 1 a. š. kmynų sėklų, 1 v. š. rudojo cukraus, 400 g nedidelių bulvių, 1 raudonojo svogūno, 1 citrinos sulčių ir žievelės, 1 a. š. raudonojo vyno acto, 50 g razinų, saujos petražolių, druskos ir pipirų.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Į skardą suberkite alyvuogių aliejumi pateptus burokų kubelius, apibarstykite kmynais ir ruduoju cukrumi, pagardinkite druska ir pipirais, kepkite apie 40 min. Išvirkite kubeliais pjaustytas bulves. Svogūną supjaustykite plonais griežinėliais, užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite 2 min. Vandenį nukoškite, ant svogūnų užberkite druskos ir užpilkite citrinų sulčių. Palaikykite 20 min. arba tol, kol svogūnai pasidarys ryškiai rožinės spalvos. Svogūnus nusunkite, bet skysčio neišpilkite. Sumaišykite jį su raudonojo vyno actu, žiupsniu druskos, 2 v. š. aliejaus, gerai išmaišykite. Į dubenį dėkite bulves, burokus, svogūnus, razinas, petražoles, citrinos žievelę ir apliekite padažu.

Receptus rasite čia
Dabar – pats
metas ilsėtis

Ruduo ateina subtiliai. Tyliai priglunda ir nuramina vasaros šurmulį. Nė nepastebime, kaip lauko darbai, virtę ryškiaspalviais vaisiais ir daržovėmis, nugula lentynose, o vasaros nuotykiai – nuotraukų albumuose. Pagaliau galime atsipūsti nuo nesibaigiančių planų, karščių ir pramogų vaikymosi. Susitikti po visų kelionių, susėsti prie bendro stalo, dalintis spalvingu maistu ir vasaros įspūdžiais. Ruduo ateina nejučia, akimirkai mus sustabdydamas ir iš naujo išmokydamas žavėtis ugninėmis sezono spalvomis, jaukiais vakarais.

 

Mūsų paslaugosVisos paslaugos

MAXIMOS dovanų kortelės ir čekiai Paskolos Bilietai į renginius Elektroninis bilietas TAX-FREE paslauga Pinigų išgryninimo paslauga
Sąskaitų išrašymas
Patogus būdas gauti sąskaitas faktūras
Plačiau