Aguonpienio panakota
Ingredientai:
- Želatinos lakštai 4 vnt.
- Riebi grietinėlė (30–35 % rieb.) 200 g
- Aguonpienis 300 g
- Aguonos 280 g
- Cukrus 60 g
- Vanilės ekstrakto (nebūtina)
- Kelių mandarinų
Aguonpienio paruošimas
1. Aguonas (250 g) gerai praplaukite šaltu vandeniu.
2. Užpilkite šiltu virintu vandeniu ir laikykite per naktį arba bent kelias valandas.
3. Nupylus vandenį aguonas užpilkite 1 l karšto virinto vandens ir kelis kartus sutrinkite kokteilinėje ar virtuviniu kombainu bei perkoškite.
Panakotos paruošimas
1. Želatinos lakštus pamerkite į šaltą vandenį, kad suminkštėtų.
2. Grietinėlę, aguonpienį, cukrų, aguonas (30 g) bei vanilės ekstraktą supilkite ir užvirkite.
3. Masei užvirus, sudėkite išmirkytus želatinos lakštus, puodą nuimkite nuo viryklės ir gerai išmaišykite virtuvine šluotele.
4. Masę supilkite į paruoštas stiklines ar indelius ir papuoškite mandarinų skiltelėmis.