Kepti kalmarų žiedai

30 min.
Spausdinti
0 įvert.

Ingredientai:

  • Kalmarai 500 g
  • Pienas 50 ml
  • Miltai 70 g
  • Kukurūzų miltai 50 g
  • Druska 1 v. š.
  • Juodieji pipirai 1/2 a. š.

Kaip gaminti:

Jei naudojate šviežius kalmarus – nuvalykite ir supjaustykite juos žiedais. Taip pat galite naudoti šaldytus kalmarų žiedus. Juos geriausia atšildyti per naktį šaldytuve. Sudėkite atšilusius kalmarų žiedus į dubenėlį ir įpilkite pieno, įberkite druskos ir išmaišykite. Pamirkusi piene kalmarų mėsa taps minkštesnė ir lengviau sukramtoma. Paimkite keptuvę giliu dugnu ir gausiai įpilkite aliejaus. Įkaitinkite ant vidutinės ugnies. Kol keptuvė kaista, dubenyje sumaišykite miltus, druską, pipirus. Išimkite kalmarus iš pieno ir nuvarvinkite. Dėkite kalmarus į miltų mišinį ir švelniai maišykite, kad pasidengtų mišiniu. Nedėkite iškart visų kalmarų žiedų, kad nesuliptų. Dėkite kalmarų žiedus į įkaitintą keptuvę su aliejumi. Kepkite apie 2–3 minutes, kol gražiai paruduos. Iškeptus kalmarų žiedus dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių. Patiekite su „Marinaros“ padažu.

kepti kalmaru ziedai_600x1200
Pagalba