Keptos krevetės su česnakais

20 min.
Spausdinti
0 įvert.

Ingredientai:

  • Krevetės 500 g
  • Nesūdytas sviestas 8 v. š.
  • Česnakų skiltelės 5 vnt.
  • Vištienos sultinys 1/4 puodelio
  • Citrina 1 vnt.
  • Šviežios petražolės 2 v. š.
  • Druska žiupsnelis
  • Juodieji pipirai žiupsnelis

Kaip gaminti:

Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpinkite 2 valgomuosius šaukštus sviesto, sudėkite krevetes (be kiautų), užberkite druskos ir pipirų. Kepinkite vis pamaišydami apie 2–3 minutes. Iškeptas krevetes atidėkite į keptuvę įdėkite smulkintą česnaką ir maišydami kepinkite apie 1 minutę, kol pasijaus česnakų aromatas. Supilkite vištienos sultinį ir įspauskite citrinos sulčių. Kaitinkite kol užvirs, sumažinkite karštį ir dar pavirinkite 1–2 minutes. Įmaišykite likusį sviestą (dėkite dalimis) ir dar pakaitinkite kol sviestas ištirps ir gausis vientisas padažas. Sudėkite krevetes ir švelniai pamaišykite, kad pasidengtų padažu. Patiekite karštas, pabarstę smulkintų petražolių.

Keptos krevetes su cesnakais_600x1200
Pagalba