Paelija su jūrų gėrybėmis

1 val. 10 min.
Spausdinti
0 įvert.

Ingredientai:

  • Trumpagrūdžiai ryžiai 600 g
  • Krevetės 500 g
  • Midijos 500 g
  • Moliuskai 500 g
  • Vištienos sultinys 1 l
  • Šafranai ½ arbatinio šaukštelio
  • Druska ½ arbatinio šaukštelio
  • Alyvuogių aliejus 3 valgomieji šaukštai
  • Svogūnas ½
  • Saldžioji raudona paprika ½
  • Česnakai 3 skiltelės
  • Čioriso dešra 150 g
  • Pomidorų gabaliukai savose sultyse 1 skardinė
  • Šaldyti žalieji žirniai 200 g
  • Smulkintos petražolės 1 saujelė

Prikaistuvyje užvirinkite sultinį, įberkite druskos ir šafranų. Nuimkite nuo ugnies ir leiskite 15 minučių pastovėti. Jeigu reikia – dar pasūdykite.

Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite smulkintą svogūną ir papriką ir kepinkite apie 5–7 minutes, kol suminkštės. Įmaišykite smulkintą česnaką ir pusmėnuliais supjaustytą čioriso dešrą.

Į keptuvę suberkite ryžius ir pakepinkite apie 5 minutes nuolat maišydami, kad ryžiai pasidengtų aliejumi.

Supilkite sultinį, pomidorų gabaliukus ir žirnius. Paragaukite ir, jeigu reikia, įberkite dar druskos.

Įsitikinę, kad ryžiai lygiai padengia keptuvės dugną, uždenkite keptuvę dangčiu. Virinkite ryžius ant nedidelės ugnies 15 minučių (nemaišykite), arba kol ryžiai sugers didžiąją dalį skysčių. Jeigu ryžiai per daug išsausėja – įpilkite stiklinę vandens, bet nemaišykite.

Į keptuvę sudėkite midijas ir moliuskus. Dėkite taip, kad prasidarančios jų puselės būtų nukreiptos į keptuvės dugną – tokiu būdu į ryžius išsilies sultys. Išdėliokite krevetes.

Uždenkite keptuvę ir pakaitinkite dar apie 8 minutes, kol ryžiai ir krevetės bus išvirę, o midijos ir moliuskai – prasivėrę (neprasivėrusius išmeskite).

Paruoštą paeliją pabarstykite smulkintomis petražolėmis.

juros gerybes_660x660
Pagalba