Smidrų ir rikotos pyragas

Spausdinti
0 įvert.

Ingredientai:

  • Šaldyta sluoksniuota tešla 400 g
  • Rikota 500 g
  • Česnako skiltelės 3 vnt.
  • Kiaušinis 1 vnt.
  • Smidrai 200 g
  • Džiovinti bazilikai ir krapai
  • Miltai kočiojimui
  • Druska, pipirai
  • Aliejus

Kaip gaminti?

Tešlą paminkyti ir iškočioti ant paviršiaus, pabarstyto miltais. Tuomet dėti į skardą, išklotą kepimo popieriumi. Pirštais šiek tiek užlenkti kraštus (tam, kad šonai būtų labiau iškilę nei visas pyragas). 

Į nedidelį dubenėlį įmušti kiaušinį, pusę jo panaudoti tešlai patepti, o kitą pusę – sumaišyti su rikota, sutraiškytu česnaku, žalumynais, druska ir pipirais. 

Rikotos masę tepti ant paruoštos tešlos, o ant viršaus išdėlioti smidrus (prieš tai juos šiek tiek apšlakstyti aliejumi ir apibarstyti druska). 

Kepti 190 °C temperatūroje apie 35 min., kol kraštai gražiai paruduos, o smidrai suminkštės.

Velyku_Velykos_baneriai-10
Pagalba