Spagečiai su midijomis

20 min.
Spausdinti
0 įvert.

Ingredientai:

  • Spagečiai 200 g
  • Midijos 500 g
  • Česnakų skiltelės 4 vnt.
  • Alyvuogių aliejus 3 v. š.
  • Aitriųjų paprikų dribsniai 2 v. š.
  • Citrina 1/2
  • Petražolių lapeliai 2 pundeliai
  • Jūros druska

Kaip gaminti: 

Sūdytame vandenyje išvirkite spagečius al dente (apie 15 min.). Kol spagečiai verda, trumpai apvirkite midijas, kad atšiltų, su samteliu išgriebkite iš vandens ir atidėkite. Į didelę keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus ir pakaitinkite. Pakepinkite česnakų skilteles ir aitriųjų paprikų dribsnius, kol česnakas suminkštės ir švelniai paruduos. Įpilkite nuo midijų likusio vandens ir kaitindami maišykite, kol šiek tiek sutirštės. Nusausinkite išvirtus spagečius ir sudėkite į keptuvę su padažu, kartu sudėkite midijas. Viską gerai išmaišykite, tuomet įberkite smulkintų petražolių, įspauskite citrinos sulčių, pagardinkite druska. Iškart patiekite.

spageciai su midijomis_600x1200
Pagalba