Vienos skardos pangasijų filė kepsnys su daržovėmis

35 min.
Spausdinti
0 įvert.

Ingredientai:

  • Pengasijų filė 3 vnt.
  • Morka 1 vnt.
  • Saldžiosios paprikos 2 vnt.
  • Cukinija 1 vnt.
  • Pomidoras 1 vnt.
  • Augalinis aliejus 2 v. š.
  • Druska ¼ a. š.
  • Juodieji pipirai ¼ a. š.
  • Citrina ½
  • Citrinos žievelė pagal skonį
  • Česnakų skiltelės 3–4 vnt.
  • Alyvuogės 150 g.

Kaip gaminti:

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.

Kol orkaitė kaista, išklokite kepimo skardą aliuminio folija ir sudėkite filė gabaliukus. 

Juostelėmis supjaustykite paprikas, morką ir pomidorą susmulkinkite riekelėmis ir sudėkite į skardą. Įberkite alyvuogių. Taip pat galite naudoti kitas mėgstamas greitai iškepančias daržoves.

Apšlakstykite aliejumi.

Į dubenėlį suberkite druską, pipirus, smulkintą česnaką, įtarkuokite citrinos žievelės, įspauskite citrinos sulčių. Viską išmaišykite ir užpilkite ant žuvies bei daržovių.

Užvyniokite pengasijas ir daržoves folija ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.

Nuimkite nuo viršaus foliją ir dar pakepkite 5 minutes, kol žuvis švelniai apskrus.

Patikrinkite, ar žuvis iškepė, ir skanaukite!

xxx_600x1200
Pagalba