Nemokama infolinija (8-22 val.)
8 800 20050

Tarptautinę koktelių dieną – trys gaivių nealkoholinių kokteilių idėjos
2020 m. gegužės 13 d.
Grįžti į sąrašą

Lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ duomenys rodo, kad alkoholio savo sudėtyje neturinčių gėrimų pardavimai auga nebe pirmus metus iš eilės. Visgi gaivų ir skanų gėrimą kiekvienas iš mūsų nesunkiai gali pasigaminti ir namuose. Minint pasaulinę kokteilių dieną, „Maximos“ maisto gamybos ekspertė Brigita Baratinskaitė dalijasi gardžių nealkoholinių kokteilių receptais.

„Sveikesnės mitybos tendencijos atsispindi visuose mūsų klientų pasirinkimuose. Jau ne vienerius metus fiksuojame reikšmingai didėjančius gėrimų iš kurių yra pašalintas alkoholis paklausos augimą – nealkoholinio alaus, sidro, vyno. Populiarėja sulčių, izotoniniai, vitaminų gėrimai. Dažnas savo mitybos racioną paįvairina trintų vaisių, uogų ar daržovių kokteiliais“, – sako Brigita Baratinskaitė, prekybos tinklo „Maxima“ maisto gamybos žinovė.

Beje, net vietoje įprasto karvės pieno dalis klientų – ir laktozę toleruojantys, ir netoleruojantys vis dažniau renkasi įvairius pieno gėrimus – sojų, avižų, ryžių, įvairių riešutų. Savo populiarumo piką išgyvena kombuča, gėrimas, gerinantis virškinimą, taip pat pasižymintis ir kitomis gerosiomis savybėmis.

Gaivus agurkų punčas

Jums reikės:

„Norėdami paruošti sklidiną indą gaivaus punčo, agurkus ir citrinas plonai supjaustykite ir visus įvardytus ingredientus sumaišykite viename inde. Rekomenduojama pasirinkti pakankamai didelį, dar geriau skaidrų indą. Taip jūsų gėrimas atrodys patrauklesnis akiai“, – dalinasi B. Baratinskaitė.

Nekaltoji „Merė“

Jums reikės:

„Išvardytų ingredientų jums prireiks vienam kokteiliui paruošti. Pirmiausia į stiklinę sudėkite ledo kubelius, tuomet įlašinkite šiek tiek „Tabasco“ ir „Vusterio“ padažų. Stiklinę užpildykite pomidorų sultimis ir pagal skonį įmaišykite druskos bei cukraus. Patiekite papuošę saliero koteliu“, – vardina „Maximos“ maisto gamybos žinovė.

Bananinė „Pinakolada“

Jums reikės:

„Į indą sudėkite pjaustytus bananus ir kitus ingredientus: ananaso gabaliukus, ledukus. Supilkite ananaso sultis ir kokosų pieną. Viską gerai sutrinkite trintuvu. Masę supilstykite į taures – turėtų užtekti bent keturioms porcijoms. Gėrimų taures papuoškite ananaso skiltelėmis. Skanaus“, – sako B. Baratinskaitė, „Maximos“ maisto gamybos ekspertė.


Apie bendrovę „Maxima“


Tradicinės lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ stiprybės – mažos kainos ir platus, ypač lietuviškų prekių, pasirinkimas. Tinklą valdanti bendrovė „Maxima LT“ yra didžiausia lietuviško kapitalo įmonė, viena didžiausių mokesčių mokėtojų bei didžiausia darbo vietų kūrėja šalyje. Šiuo metu Lietuvoje veikia beveik pustrečio šimto „Maximos“ parduotuvių, kuriose dirba apie 15 tūkst. darbuotojų ir kasdien apsilanko daugiau nei 550 tūkst. klientų.

Mūsų paslaugosVisos paslaugos

MAXIMOS dovanų kortelės ir čekiai Paskolos Bilietai į renginius Elektroninis bilietas TAX-FREE paslauga Pinigų išgryninimo paslauga
Sąskaitų išrašymas
Patogus būdas gauti sąskaitas faktūras
Plačiau
Naujienlaiškis
Užsakyti