Fetos sūris KOURELLAS
2021 m. rugsėjo 08 d.
Grįžti į sąrašą

Pasidalink:

Tradicinis graikiškas fetos sūris. Tai šviežias 43 proc. riebumo kelis mėnesius sūryme brandintas baltos spalvos, minkštos tekstūros su netaisyklingomis skylutėmis sūris. Feta pasižymi sūriu, šiek tiek rūgštoku, pikantišku skoniu, kurį suteikia ožkų ir avių pienas.

Kilmės šalis: Graikija

Pieno tipas (karvių, buivolių ir kt.): ožkų ir avių pienas

Feta pradėta gaminti Kretoje, bet vėliau paplito visoje Bizantijos imperijoje. Jos gaminimo procesą aprašė dar Homeras. Iki šių laikų feta gaminama labai panašiai. Sūrymas yra  svarbiausia kokybiško fetos sūrio gamybos dalis ir atlieka keletą funkcijų: užtikrina pH sumažėjimą, kuris yra būtinas siekiant gauti reikiamą sūrio konsistenciją, ir brandinimo sąlygas, reikalingas formuojant rūgštų sūrio skonį.

Tai nepamainomas graikiškų ir kitų gaivių salotų ingredientas. Puikiai tinka su arbūzais, kitais vaisiais, alyvuogėmis. Taip pat naudojamas gardinant makaronus, užkepėles, picas ar sriubas.

Dera su baltuoju sausu SAUVIGNON BLANC arba MOSCHOFILERO vynu arba putojančiais vynais, pavyzdžiui, PROSECCO, CAVA, ROSE.

Informaciją paruošė suriupasaulis.lt.

Pasidalink: