Margučiai liko nesuvalgyti? 3 paprasti receptai su kiaušiniais
2019 m. balandžio 23 d.
Velykos baigėsi, tačiau margučių ant stalo vis dar gausu? Maisto gaminimo ekspertas Aidas Poleninas sako, kad „užsilikę“ kiaušiniai gali būti nesunkiai panaudojami ruošiant eilę gardžiausių patiekalų. Kad velykinių margučių netektų išmesti, A. Poleninas dalijasi trimis nesudėtingais receptais su kiaušiniais, kuriuos rekomenduoja išbandyti.
„Per pastarąsias tris savaites pirkėjai įsigijo net 114 proc. daugiau kiaušinių nei per tokį patį laikotarpį pernai, tad natūralu, kad po šventinių pusryčių bei pietų virtų margučių galėjo likti. Iš viso per tris prieš Velykines savaites pirkėjai įsigijo beveik 13 milijonų vnt. kiaušinių“, – atskleidžia „Maximos“ komercijos vadovė Vilma Drulienė.
Kiaušinių ir ikrų užtepėlė
Reikės: 12 kietai virtų kubeliais smulkintų kiaušinių, 170 g ikrų, 60 g grietinės, ryšulėlio laiškinio svogūno, žiupsnelio druskos, pusės šaukštelio garstyčių.
„Visus ingredientus išskyrus ikrus sumaišykite dubenyje ir perdėkite į indą, kuriame ketinate serviruoti užtepėlę. Ant gautos masės viršaus tolygiai paskirstykite ikrus ir viskas – jau galite skanauti. Užtepėlė puikiai tiks su pačiais įvairiausiais užkandžiais, pavyzdžiui, krekeriais ar daržovių gabalėliais“, – sako prekybos tinklo „Maxima“ maisto gamybos vystymo skyriaus vadovas Aidas Poleninas.
Karis su kiaušiniais ir ryžiais
Reikės: 200 g ryžių, 2 šaukštų aliejaus, 1 svogūno, 4 skiltelių smulkinto česnako, 2 šaukštų smulkinto imbiero, žiupsnelio druskos ir pipirų, 1 šaukšto kario, 680 g marinaros ar bolonijos padažo, 8 kietai virtų kiaušinių, 2 laiškinių svogūnų, 1 žaliosios citrinos.
„Išvirkite ryžius ir pasiruoškite kitus ingredientus: susmulkinkite svogūną ir laiškinį svogūną, į keturias dalis padalinkite kiaušinius. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite svogūnus, česnakus bei imbierą. Viską pagardinkite druska ir pipirais. Kepkite pastoviai maišydami tol, kol svogūnas suminkštės (apie 4-5 minutes). Sudėkite karį ir maišykite, kol pajausite kario kvapą. Sudėkite marinaros ar bolonijos padažą ir kiaušinius, kepkite 2-3 minutes, vėliau pradėkite maišyti. Stenkitės, kad kiaušiniai nesutrupėtų. Masę vėl paskaninkite prieskoniais. Atsargiai papurenkite išvirusius ryžius šakute ir serviruokite juos su kariu. Patiekalą pagardinkite su laiškiniais svogūnais ir laimu“, – diktuoja „Maximos“ atstovas.
Daržovės su austrių padažu, putpelių kiaušiniais ir riešutais
Reikės: 1 šaukšto sezamo sėklų, 80 ml vandens, 2 šaukštelių kukurūzų krakmolo, 1 skiltelės smulkiai pjaustyto česnako, 1 svogūno, alyvuogių aliejaus, 1 brokolio galvutės, 2 morkų, 115 g šparaginių pupelių, 1 kg krevečių be kiauto, 3 šaukštų austrių padažo, žiupsnelio druskos ir pipirų, 2 šaukštų sezamo aliejaus, 12 kietai virtų putpelių kiaušinių be lukšto, 75 g anakardžių riešutų.
„Sausoje keptuvėje 2 minutes pakaitinkite sezamo sėklas ir padėkite keptuvę į šoną. Mažame dubenyje sumaišykite kukurūzų krakmolą ir vandenį. Keptuvėje ant aliejaus pakaitinkite svogūnus ir česnakus. Sudėkite supjaustytą brokolio galvutę ir maišant kepkite 3 minutes. Sudėkite pjaustytas morkas, šparagines pupeles, krevetes ir maišykite 3 minutes. Supilkite vandens ir kukurūzų krakmolo mišinį su austrių padažu, uždenkite keptuvę dangčiu ir palikite dar 3 minutėms. Paskaninkite druska, pipirais ir sezamų aliejumi. Sudėkite putpelių kiaušinius, riešutus ir kepintas sezamo sėklas, atsargiai išmaišykite. Patiekalą galite serviruoti su ryžiais“, – pataria „Maximos“ maisto gaminimo ekspertas.
Apie bendrovę „Maxima“
Tradicinės lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ stiprybės – mažos kainos ir platus, ypač lietuviškų prekių, pasirinkimas. Tinklą valdanti bendrovė „Maxima LT“ yra didžiausia lietuviško kapitalo įmonė, viena didžiausių mokesčių mokėtojų bei didžiausia darbo vietų kūrėja šalyje. Šiuo metu Lietuvoje veikia beveik pustrečio šimto „Maximos“ parduotuvių, kuriose dirba apie 15 tūkst. darbuotojų ir kasdien apsilanko daugiau nei 550 tūkst. klientų.