Apelsininis keksas
50 min.
Spausdinti
Ingredientai:
- Dideli kiaušiniai 3 vnt.
- Cukraus pudra ¾ puodelio
- Miltai 1,5 puodelio
- Kepimo milteliai ½ a. š.
- Sūdytas sviestas 150 g
- Dideli apelsinai 2 vnt.
Kaip gaminti:
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C ir riebalais patepkite kepimo formą.Kol orkaitė kaista, į didelį dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir maišykite iki purios masės.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, suberkite į gautą masę ir išmaišykite.
Pašildykite sviestą ir pilkite į tešlą.
Supilkite vieno apelsino sultis ir suberkite tarkuotą žievelę.
Išmaišę iki vientisos masės, pilkite ją į kepimo formą.
Plonomis riekutėmis supjaustykite kitą apelsiną ir dekoruokite kekso viršų.
Kepkite 40 minučių.
Prieš patiekdami palaukite, kol visiškai atvės. Atvėsusį keksą galite papuošti mėtų lapeliais.