Dzadziko padažas
15 min.
Spausdinti
Ingredientai:
- Tarkuotas agurkas 2 puodeliai
- Graikiškas jogurtas 1 ½ puodelio
- Ypač grynas alyvuogių aliejus 2 valgomieji šaukštai
- Smulkintos mėtos arba krapai 2 valgomieji šaukštai
- Citrinų sultys 1 valgomasis šaukštas
- Česnako skiltelė
- Jūros druska ½ arbatinio šaukštelio
Kaip gaminti:
Švelniai paspauskite tarkuotą agurką, kad nuvarvėtų vanduo. Nusausinę sudėkite į dubenį.Į dubenį sudėkite jogurtą, įpilkite alyvuogių aliejaus, citrinos sulčių, suberkite smulkintas žoleles, smulkintą česnaką ir druską. Viską išmaišykite. Leiskite mišiniui 5 minutes „pailsėti“, kad skoniai susimaišytų.
Paragaukite ir jeigu trūksta druskos ar rūgštumo – pagardinkite pagal skonį.
Patiekite iš karto arba padėkite į šaldytuvą, kad atvėstų.