Džiovintų vaisių ir riešutų batonėliai
20 min.
Spausdinti
Ingredientai:
- Avižos ½ puodelio
- Migdolai ½ puodelio
- Datulės be kauliukų 1 puodelis
- Riešutų kremas ½ puodelio
- Šokoladas (arba baltymų milteliai) ½ puodelio
- Džiovintos vyšnios ½ puodelio
- Džiovintos spanguolės ½ puodelio
- Kokosų dribsniai ½ puodelio
- Džiovinti abrikosai ½ puodelio
Kaip gaminti:
Įkaitinkite prikaistuvį ant vidutinės ugnies ir paskrudinkite avižas bei migdolus apie 3–4 min. Nukelkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti.Į elektrinį maisto smulkintuvą aštriais ašmenimis suberkite smulkintas datules ir sudėkite riešutų kremą. Smulkinkite, kol neliks didesnių datulių gabaliukų. Įberkite baltymų (ar šokolado) miltelių ir smulkinkite, kol gausis vientisa masė.
Suberkite kepintas avižas ir riešutus ir dar paleiskite smulkintuvą, kad viskas susimaišytų.
Sudėkite gautą tešlą į dubenį, suberkite vyšnias, spanguoles, kokosus ir abrikosus. Išmaišykite rankomis.
Jeigu mišinys kiek per skystas, įberkite dar avižų ar baltymų miltelių. Jeigu per sausas – užlašinkite vandens. Tešla turėtų būti pakankamai lipni.
Uždėkite tešlą ant patvaraus kepimo popieriaus ir suformuokite ilgą stačiakampio formos batonėlį, padengtą popieriumi. Svarbu, kad jo plotis ir aukštis būtų toks, kokį patogu atsikąsti.
Palaikykite suformuotą batonėlį šaldytuve apie valandą, o tuomet supjaustykite į norimo ilgio batonėlius.
Kiekvieną batonėlį galite įvynioti į kepimo popieriaus juosteles, kad nesuliptų, ir laikyti šaldytuve arba šaldiklyje.