Gaiviosios salotos
30 min.
Spausdinti
Ingredientai:
- Bolivinės balandos 100 g
- Brokolis 1 vnt.
- Ridikėliai 1 ryšulėlis
- Fetos sūris 50 g
- Ridikėlių arba lapinių burokėlių daigai saujelė
- Moliūgų sėklos 1 v.š.
- Citrinos sultys 1/2
- Alyvuogių aliejus 1 v.š.
Gaminimas:
Balandų sėklas užpilkite vandeniu (santykiu 1 : 2), pasūdykite ir užkaiskite. Virkite ant nedidelės ugnies 15 minučių uždengę. Išvirusias nukaiskite. Brokolį padalinkite šakelėmis, įdėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir po 3-4 min. išgriebkite, palikite apdžiūti. Ridikėlius nuplaukite, supjaustykite griežinėliais. Fetos sūrį sutrinkite šakute. Visus komponentus sumaišykite dubenyje ir apliekite apliekite alyvuogių aliejumi ir citrinų sultimis.