Gruziniška sūrio duonelė
1 val. 30 min.
Spausdinti
Ingredientai:
- Varškė 250 g
- Sviestas 150 g
- Kepimo milteliai 1 a.š.
- Cukrus 0,5 a.š.
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Miltai 1,5 stiklinės
- Sūris 150 g
- Grietinė 1 v.š.
- Česnakas 2-3 skiltelės
2 porcijos
Gaminame:
Tešla: varškę sumaišyti su išlydytu sviestu. Įdėti kepimo miltelių, cukrų, įmušti kiaušinį, įberti miltus ir išminkyti tešlą. Įdarui : fermentinį sūrį stambiai sutarkuoti, įmušti kiaušinį, įdėti grietinę ir česnakus, viską išmaišyti. Tešlą padalinti į 2 dalis. Viena dalimi iškloti skardos dugną, kraštus pakelti ir prispausti. Sudėti įdarą, uždengti antra iškočiota dalimi. Viršų subadyti šakute, aptepti išplaktu kiaušiniu ir kepti 40-45 min. 200 ºC orkaitėje.
