Humusas
1 val. 15 min.
Spausdinti
Ingredientai:
- Avinžirniai 200 g mirkytų ne mažiau, kaip val.
- Žemės riešutai 150 g
- Česnakas 1 skiltelė
- Citrinos sultys 1/2
- Druska 1 a.š.
- Avinžirnių nuoviras 150 ml
- Alyvuogių aliejus 3 v.š.
- Kmyninis kuminas 1,5 a.š. (skrudintas ir kavamale sumaltas)
- Saldžios paprikos milteliai
- Žalia bulvė 1 vnt. (arba pomidoras)
Gaminame:
Nupilkite vandenį, kuriame mirko avinžirniai, juos perplaukite. Sudėkite į greitpuodį, užpilkite vandeniu, kad apsemtų, pasūdykite, įdėkite gabaliuką žalios bulvės arba ¼ pomidoro ir virkite nuo greitpuodžio šnypštimo pradžios 25 minutes. Bulvė ar pomidoras padeda suvirti avinžirnių odelei. Jei neturite greitpuodžio, virkite puode, apie 1 valandą. Išvirusius avinžirnius nukoškite ir ataušinkite, tačiau nuoviro neišpilkite, jo reikės reguliuojant pašteto konsistenciją. Sudėkite visus išvardintus produktus ir žemės riešutus į virtuvinį kombainą ir sutrinkite iki vientisos masės. Apliekite alyvuogių aliejumi, apibarstykite saldžiosios paprikos milteliais. Patiekite su skrudinta balta duona ar šviežiomis daržovėmis.