Humusas su burokėliais

1 val.
Spausdinti
0 įvert.

Ingredientai:

  • Burokas 1 vnt.
  • Konservuoti avinžirniai 400 g
  • Tahini 1/3 puodelio
  • Šviežios citrinos sultys 1/4 puodelio
  • Rikota 1/4 puodelio
  • Česnakas 1 galvutė (išspausta)
  • Druska 1 a. š.
  • Malti juodieji pipirai
  • Malta kalendra 1/4 a. š.
  • Mėtos lapeliai papuošimui
  • Sėklos papuošimui
  • šaukštelis rikotos papuošimui
  • Alyvuogių aliejus papuošimui

Kaip gaminti:


Įkaitinkite orkaitę iki 200°C. Suvyniokite buroką į foliją ir dėkite į kepimo indą, kurio dugnas ir kraštai irgi dengti folija. Kepkite buroką apie 1 val., kol suminkštės. Palaukite, kol šiek tiek atvės. Tuo metu maisto smulkintuvu iki vientisos masės sutrinkite avinžirnius, tahini, citrinos sultis, rikotą, česnaką, druską, pipirus, kalendrą. Su popieriniu rankšluosčiu nubraukite buroko odelę. Nupjaukite buroko galą su šaknimi, likusį bukoką supjaustykite į 8 dalis. Sudėkite į tą patį maisto smulkintuvą ir trinkite iki tolygios tekstūros. Pagardinkite druska. Patiekite su mėtos ar kitais lapeliais ir įvairiomis sėklomis, viršų pašlakstykite alyvuogių aliejumi, uždėkite šaukštelį rikotos.
 
Humusas su burokėliais
Pagalba