Jautienos antrekoto kepsnys

15 min.
Spausdinti
0 įvert.

Ingredientai:

  • Antrekotai 4 vnt.
  • Raudonasis vynas 70 ml
  • Valgomieji svogūnėliai 2 vnt.
  • Švieži čiobreliai 2 Šakelės
  • Nesūdytas sviestas 2 valgomieji šaukštai
  • Miltai 1 valgomasis šaukštas
  • Jautienos sultinys 100 ml
  • Druska, pipirai

Kaip gaminti:

Susmulkinkite svogūnėlius ir čiobrelius, sudėkite į keptuvę, įpilkite vyną ir kaitinkite, kol užvirs. Virinkite, kol nugaruos pusė vyno.

Kol virinate padažą, sudėkite sviestą į indelį, supilkite miltus ir su šakute ar šauktu sutrinkite iki vientisos masės.

Nugaravus vynui, į keptuvę įpilkite jautienos sultinį ir virinkite, kol nugaruos trečdalis sultinio. Tuomet į padažą įdėkite šiek tiek sviesto ir miltų mišinio bei išmaišykite. Kartokite kas maždaug 30 sekundžių, palikdami laiko sviestui ištirpti padaže, kol šis sutirštės (sviesto turėtų dar likti). Įberkite druskos ir pipirų pagal skonį.

Įkaitinkite didelę keptuvę ant vidutinės ugnies, įdėkite likusį sviestą (apie 1 valgomąjį šaukštą). Antrekotus pabarstykite druska ir pipirais ir dėkite į įkaitintą keptuvę. Nustatykite didesnę kaitrą.

Kepkite 1–2 minutes iš kiekvienos pusės, jei norite žalio kepsnio, arba 3–4 minutes, jei norite vidutiniškai kepto kepsnio.

Iškeptus antrekotus išimkite iš keptuvės ir leiskite pastovėti iki 10 minučių. Padarykite išilgus įpjovimus ir užpilkite padažu. 

 Skanaus!

entrecote
Pagalba