Jautienos „Eskalopas“ su bulvytėmis
50 min.
Spausdinti
Ingredientai:
- „Utenos mėsos" jautienos kumpio pjausniai 300 g.
- Mažosios bulvės 300 g.
- Mėlynieji svogūnai 100 g.
- Saulėje džiovinti pomidorai 20 g.
- Vyšniniai pomidorai 100 g.
- Džiovintas bazilikas 2 g.
- Česnakas
- Druska
- Pipirai
- Aliejus
Gaminimas:
Pagardinkite jautienos kumpio pjausnius prieskoniais.Kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių po vieną minutę. Nukelkite keptuvę ir palaikykite joje dar vieną minutę.
Mažąsias bulves apvirkite. Supjaustykite pusiau. Keptuvėje pakepkite kapotą česnaką, šiaudeliais pjaustytus svogūnus ir saulėje džiovintus pomidorus. Sudėkite bulves ir paskrudinkite. Pagardinkite prieskoniais.
Keptuvėje apkepkite česnaką, sudėkite pusiau pjautus vyšninius pomidorus, pagardinkite druska ir džiovintu baziliku. Jautienos kumpio pjausniai kepami susiriečia. Kad to išvengtumėte, ties kraštais padarykite kelis smulkius įpjovimus.