Jūrinė žuvis, troškinta su pankoliais
1 val. 20 min.
Spausdinti
Ingredientai:
- Aliejus 5 g
- Pankolis 70 g
- Paprika (saldi) 50 g
- Pomidoras 50 g
- Česnakas (pagal skonį)
- Druska (pagal skonį)
- Pipirai (pagal skonį)
- Gražgarsčių lapai 20 g
Gaminimas:
- Supjaustome pankolį griežinėliais, papriką padaliname į 4-6 dalis.
- Įkaitiname keptuvėje aliejų, suberiame pankolių gabalėlius ir pakepiname 1-2 minutes. Sudedame papriką ir toliau pamaišydami kepame 4-5 minutes.
- Kol daržovės kepa, apipilame verdančiu vandeniu pomidorą ir palaikę minutę ištraukiame bei nulupame odelę, tuomet supjaustome ir išimame sėklas su skysčiu, susmulkiname kubeliais.
- Pakepintas daržoves sudedame į kepimo formą. Tolygiai, pagal žuvies dydį paskirstome paprikos skilteles, ant viršaus pasistengiam iškelti pankolio gabalėlius.
- Žuvį išvalome ir nusausiname popieriniais rankšluosčiais.
- Ant paskleistų pakeptų daržovių uždedame žuvį.
- Susmulkintą pomidorą suberiame į keptuvę, kurioje prieš tai kepėme daržoves, kartu suberiame česnaką. Patroškiname, maišydami apie 4-5 minutes. Prieš pabaigą supilame vyną ar daržovių sultinį ir dar paliekame 2 minutes pribręsti.
- Pagamintą pomidorų padažą užpilame ant žuvies, kepimo formą uždengiame dangčiu bei pašauname iki +200C įkaitintą orkaitę. Kepame 35-45 minutes.
