Keptas moliūgas, įdarytas grikiais ir daržovėmis

2 val.
Spausdinti
0 įvert.

Ingredientai:

  • Moliūgas 1 vnt.
  • Grikiai (nekepinti 250 g
  • Sausi) 250 g
  • Morkos 2 vnt. ( g)
  • Svogūnas 100 g
  • Pievagrybiai 200 g
  • Salierai (kotai) 150 g
  • Česnakas 10 g
  • Citrinos sultys 3 v.š.
2–3 porcijos

Gaminimo žingsniai:

1. Užmerkiame grikius vakare, ryte užverdame, išjungiame ir keliolika minučių pabrandiname.
2. Morkas, svogūnus, salierus, česnaką sutarkuojame burokine tarka. Pievagrybius supjaustome kubeliais.
3. Viename dubenyje sumaišome virtus grikius, smulkintas daržoves, pievagrybius.
4. Gautu mišiniu prikemšame išskobtą moliūgą. Kepame orkaitėje +175 °C temperatūroje apie 1,5 h, pridengę moliūgo viršų folija, kol šis bus lengvai persmeigiamas medine lazdele.
5. Prieš patiekdami, moliūgą apšlakstome citrinų sultimis.
Keptas moliūgas, įdarytas grikiais ir daržovėmis
Pagalba