Kepti burokėliai su kriaušėmis ir feta
50 min.
Spausdinti
Ingredientai:
- Burokas 3 vnt. vidutinio dydžio
- Alyvuogių aliejus 1 v.š.
- Kriaušės 1 vnt.
- Fetos sūris 1/4 puodelio
- Kinrožių daigai 1/4 puodelio
- Sultenių lapai 2 puodeliai
- Medus 1 v.š.
- Druska
- Pipirai
Gaminame:
Įkaitinkite orkaitę iki 200 oC. Nuplaukite burokėlius, apliekite alyvuogių aliejumi ir gausiai pagardinkite druska ir pipirais. Įsukite į kepimo foliją ir kepkite, kol taps minkšti ir lengvai galėsite perdurti šakute (~40 min.). Iškepus palikite šiek tiek atvėsti, tuomet nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Nulupkite ir supjaustykite kriaušę. Burokėlius ir kriaušę sudėkite į lėkštę. Įdėkite fetos sūrio, suberkite riešutus, daigus ir sultenių lapus. Apšlakstykite medumi ir alyvuogių aliejumi. Pagardinkite druska ir pipirais.