Kepti burokėliai su kriaušėmis ir feta

50 min.
Spausdinti
0 įvert.

Ingredientai:

  • Burokas 3 vnt. vidutinio dydžio
  • Alyvuogių aliejus 1 v.š.
  • Kriaušės 1 vnt.
  • Fetos sūris 1/4 puodelio
  • Kinrožių daigai 1/4 puodelio
  • Sultenių lapai 2 puodeliai
  • Medus 1 v.š.
  • Druska
  • Pipirai

Gaminame:

Įkaitinkite orkaitę iki 200 oC. Nuplaukite burokėlius, apliekite alyvuogių aliejumi ir gausiai pagardinkite druska ir pipirais. Įsukite į kepimo foliją ir kepkite, kol taps minkšti ir lengvai galėsite perdurti šakute (~40 min.). Iškepus palikite šiek tiek atvėsti, tuomet nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Nulupkite ir supjaustykite kriaušę. Burokėlius ir kriaušę sudėkite į lėkštę. Įdėkite fetos sūrio, suberkite riešutus, daigus ir sultenių lapus. Apšlakstykite medumi ir alyvuogių aliejumi. Pagardinkite druska ir pipirais.
Kepti burokėliai su kriaušėmis ir feta
Pagalba