Konservuoti burokėliai
15 min.
Spausdinti
Ingredientai:
- Juodieji pipirai 1 v. š. (nesmulkintų)
- Čiobrelis 4 šakelių
- Šviežios avietės 1,5 puodelio
- Sausas rožinis vynas 1,5 puodelio
- Cukrus 3/4 puodelio
- Raudonasis vyno actas 1/3 puodelio
- Druska 2 a. š.
Įkaitinti orkaitę iki 200 laipsnių. Nuplauti ir nušveisti burokus, kad būtų švarūs. Įdėti į keraminį ar stiklinį kepimo indą. Pripilti vandens, kad apsemtų dugną (pora cm). Uždengti folija. Kepti 50 min., kol suminkštės. Nupilti vandenį ir nusausinti. Nulupti burokus. Supjaustyti griežinėliais. Sudėti į stiklainiukus su pipirais ir čiobreliais. Atskirame inde sumaišyti avietes ir kitus ingredientus.
Užvirinti vandenį ir virti 4 minutes, nuolat pamaišant, kol cukrus ištirps ir avietės ims prarasti formą. Perleisti mikstūrą per sietelį, pasilikti tik skystį. Apipilti šiuo skysčiu burokus. Uždengti ir palikti bent 8 valandoms arba per naktį.
