Kriaušių ir rikotos sūrio pyragas
1 val. 40 min.
Spausdinti
Ingredientai:
- Sviestas 6 š.
- Sausainiai (smulkinti) 1,5 puod.
- Kriaušės 2 vnt.
- Imbieras (tarkuotas) 1/4 a.š.
- Rikotos sūris 450 g
- Cukrus 1,4 puod.
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Vanilės ekstraktas 3 a.š.
- Grietinė 200 ml
Gaminimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 180 ˚C. Dubenyje sumaišykite sviestą ir sausainius. Iš gautos masės kepimo inde suformuokite pagrindą ir kepkite orkaitėje 20 minučių.Nuluptas ir griežinėliais supjaustytas kriaušes apibarstykite smulkintu imbieru ir tvarkingai išdėliokite ant atvėsusio pyrago pagrindo. Į didelį dubenį sudėkite rikotą kartu su puodeliu cukraus ir išplakite. Įmuškite kiaušinius ir maišykite, kol masė taps vientisa. Įlašinkite vanilės ekstrakto. Gautą masę palengva supilkite ant kriaušių.
Kepkite orkaitėje apie 50 minučių. Kol pyragas keps, sumaišykite likusį cukrų, šlakelį vanilės ekstrakto ir grietinę. Pyragą apliekite gauta mase ir kepkite dar 8 minutes. Baigus kepti, leiskite pyragui atvėsti.
Skanaus!
