Lipnūs vištienos sparneliai
45 min.
Spausdinti
Ingredientai:
- Vištienos sparneliai 8 vnt.
- Druska žiuspnelis
- Pipirai žiuspnelis
- Malta paprika žiuspnelis
- Česnakų milteliai žiuspnelis
- Aliejus 2 v.š.
- Miltai 2 v.š.
- Sviestas 1 v.š.
- Medus 1 v.š.
- Saldžiarūgštis čili padažas 2 v.š.
- Pomidorų padažas 1 v.š.
- Sezamo sėklos pabarstymui
Gaminimas:
Supjaustykite spranelius ir sumaišykite su druska, pipirais, česnakų milteliais ir malta rūkyta paprika. Įpilkite aliejaus, miltų ir išmaišykite. Į kepimo skardą patieskite kepimo popierių, išdėliokite sparnelius. Kepkite 190 laipsnių orkaitėje apie pusvalandį.Kol sparneliai kepa - pasigaminkite lipnųjį padažą: keptuvėje išlydikite sviestą, įpilkite medaus, pomidorų padažą bei saldžiarūgštį čili padažą. Trumpai pakaitinkite nuolat maišydami kol padažas sutirštės.
Dubenyje sumaišykite iškepusius sparnelius su lipniu padažu. Pabarstykite sezamų sėklomis. Skanaus!