Makaronai Carbonara su kietuoju sūriu

20 min.
Spausdinti
0 įvert.

Ingredientai:

  • Makaronai (spageti) 300 g
  • Vytinta (arba rūkyta, arba sūdyta) kiaulienos šoninė 150 g
  • Kietasis sūris 150 g
  • Kiaušinių tryniai 4 vnt.
  • Žiupsnelis juodųjų pipirų ir druskos

Sutarkuokite sūrį ir išplakite trynius.

Šoninę supjaustykite kubeliais ir maišydami kepinkite tol, kol gabalėlių krašteliai apskrus.

Į trynių plakinį įmaišykite tarkuotą sūrį ir prieskonius, tuomet dėkite trečdalį apkeptos šoninės ir išmaišykite.

Į puodą įpilkite vandens, pasūdykite ir virkite makaronus, vadovaudamiesi nurodymais ant pakuotės. Išvirusius makaronus nukoškite, pasilikdami vieną virimo skysčio stiklinę, ir dar karštus makaronus dėkite į keptuvę su šonine.

Sudėkite kiaušinių bei sūrio mišinį, įpilkite spagečių virimo vandens ir išmaišykite.

Pagardinkite tarkuotu kietuoju sūriu ir prieskoniais.

carbonera_660x660
Pagalba