Makaronai Carbonara su kietuoju sūriu
Ingredientai:
- Makaronai (spageti) 300 g
- Vytinta (arba rūkyta, arba sūdyta) kiaulienos šoninė 150 g
- Kietasis sūris 150 g
- Kiaušinių tryniai 4 vnt.
- Žiupsnelis juodųjų pipirų ir druskos
Sutarkuokite sūrį ir išplakite trynius.
Šoninę supjaustykite kubeliais ir maišydami kepinkite tol, kol gabalėlių krašteliai apskrus.
Į trynių plakinį įmaišykite tarkuotą sūrį ir prieskonius, tuomet dėkite trečdalį apkeptos šoninės ir išmaišykite.
Į puodą įpilkite vandens, pasūdykite ir virkite makaronus, vadovaudamiesi nurodymais ant pakuotės. Išvirusius makaronus nukoškite, pasilikdami vieną virimo skysčio stiklinę, ir dar karštus makaronus dėkite į keptuvę su šonine.
Sudėkite kiaušinių bei sūrio mišinį, įpilkite spagečių virimo vandens ir išmaišykite.
Pagardinkite tarkuotu kietuoju sūriu ir prieskoniais.
