Morenginiai pyragėliai su uogomis
4 val. 40 min.
Spausdinti
Ingredientai:
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Cukrus 130 g
- Citrina 1 vnt.
- Druska
- Kukurūzų krakmolas 1 a. š.
- Mėgstamos uogos
Kaip gaminti:
Itin atsargiai atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių, turi nelikti nė kiek trynio. Naudokite kambario temperatūros kiaušinius.Įkaitinkite orkaitę iki 120 °C. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
Elektriniu plakikliu išplakite kiaušinių baltymus, berkite šiek tiek druskos ir dalį cukraus, plakite toliau ir vis įberkite cukraus.
Galiausiai į masę įberkite kukurūzų krakmolo ir įspauskite šiek tiek citrinos sulčių. Gerai išmaišykite, kol neliks cukraus kristalėlių.
Su šaukštu dėkite masę į kepimo skardą ir formuokite pyragėlius – viduryje jie turėtų būti šiek tiek įdubę.
Skardą su pyragėliais dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 1 val. 20 min. Iškepusius morengus palikite orkaitėje dar 3 valandas. Orkaitės nedarinėkite.
Atvėsusius morengus dekoruokite pasirinktomis uogomis, galite paskaninti grietinėle.
