Ingredientai:
-
Cukraus sirupas
150 ml
-
Cukrus
250 g
-
Vanduo
50 g
-
Citrinos sultys
keli lašai
-
Valgomi dažai
-
Pabarstukai
Gaminimas
Visi ingredientai suberiami į puodą ir kaitinami vis pamaišant. Su termometru galima pamatuoti kada masė pasieks 1600 C. Jei tokio neturite, reikia stebėti, kada masė ims kunkuliuoti lėčiau, taps kiek klampesnė. Įlašinus masės į šaltą vandenį, iš karto turi pasidaryti kietas rutuliukas. Gerai išvirtas ledinukas turėtų būti gintarinės spalvos. Kol masė skysta, galima įlašinti maistinių dažų ar kvapiklių, įmaišy ti pabarstukų, spalvoto cukraus, kitos spalvos karamelių. Jei neturite kadaise močiučių naudotos aliuminės formelės, galite panaudoti silikonines ledukų formeles, kurių dabar apstu įvairiausių formų. Kol masė dar skysta, įsmeikite į ją nedidelį medinį iešmelį. Vos ledinukas sustings, apvyniokite jį maistine plėvele, kitaip saldainis taps lipnus.