Naminiai ravioliai su pomidorų padažu
3 val.
Spausdinti
Ingredientai:
- Kvietiniai miltai 200 g
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Druska šiek tiek
- Alyvuogių aliejus keli valgomi šaukštai
- Česnakas 6 skiltelės
- Špinatai 200 lapai, g
- Juodieji pipirai šiek tiek
- Muskatas šiek tiek
- Citrina žievelė
- Rikota 150 sausa, g
- Parmezano sūris 100 g
- Mocarella sūris 100 g
- Pomidorų pasta 700 arba konservuoti pomidorų gabaliukai savo sultyse, g
- Svogūnas 1 vnt.
- Rozmarinas 2 šviežias, v. š.
- Vanduo 1 stiklinė
Kaip gaminti:
ĮdarasPakepinkite smulkintą česnaką, sudėkite špinatų lapus ir lengvai pakepinkite. Atidėkite atvėsti.
Į dubenį įmuškite kiaušinį, įberkite pipirų, druskos, įtarkuokite muskato riešuto, citrinos žievelės, įdėkite rikotos, smulkintų špinatų lapų, įtarkuokite parmezano ir mocarelos. Viską išmaišykite.
Makaronai
Suberkite miltus į dubenį, supilkite plaktus kiaušinius ir rankomis maišykite, kol gausis tolygi tešla. Jei reikia – įpilkite šiek tiek vandens. Tešlą uždenkite maistine plėvele ir dėkite 30 min. į šaldytuvą.
Iš šaldytuvo išimkite tešlą, perskirkite ją į dvi dalis, apibarstykite miltais, rankomis išlyginkite, kad būtų kuo plonesnė.
Nustatę makaronų gaminimo mašinėlę ties plačiausia padala, pradėkite sukti tešlą pro mašinėlę. Kiekvieną kartą siaurinkite padalą, kol tešla bus pakankamai plona.
Supjaustykite makaronų lakštus į maždaug 25 cm ilgio juostas. Dėkite įdarą, palikdami kelių centimetrų tarpus. Tuomet apverskite tešlą, kad uždengtų įdarą, rankomis užlipinkite tarpelius, nupjaukite kraštelius ir supjaustykite raviolius.
Raviolius virkite sūdytame užvirusiame vandenyje porą minučių, o tuomet dėkite pavirti į padažą.
Padažas
Apkepinkite smulkiai pjaustytą svogūną, įberkite smulkinto česnako ir toliau kepinkite. Įberkite šviežių smulkintų raudonėlių, dėkite pomidorų pastos arba konservuotų pomidorų gabaliukų savose sultyse. Įberkite druskos ir pipirų. Įpilkite stiklinę vandens ir virinkite ant nedidelės ugnies apie 15 minučių, kartais pamaišykite.
Padaže dar pavirkite raviolius.
Gardinkite alyvuogių aliejumi, parmezanu, šviežių bazilikų lapeliais.
