Obuolių ir migdolų štrudelis
30 min.
Spausdinti
Ingredientai:
- Obuoliai 8 vnt.
- Smulkinti migdolai 1/4 puodelio
- Rudasis cukrus 4 v. š.
- Druska 1/2 a. š.
- Cinamonas 1/4 a. š.
- Muskato riešutai 1/8 a. š.
- Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla 4–6 vnt.
- Sviestas 50 g
- Džiūvesėliai 2 v. š.
Gaminimas:
Pirmiausia įkaitinkite orkaitę iki 200 °C ir šiek tiek apkepkite smulkintus migdolus. Nulupkite obuolius, susmulkinkite ir sumaišykite su cukrumi, muskatu, cinamonu, druska. Tešlą iškočiokite ir patepkite lydytu sviestu, pabarstykite džiūvėsėliais. Į jos vidurį sudėkite įdarą ir tuomet užbarstykite pakeptus migdolus. Užlenkite tešlos kraštus ir suvyniokite į vyniotinį. Patepkite jį likusiu lydytu sviestu, dėkite į skardą ir kepkite 50–60 minučių, kol švelniai paruduos. Nepamirškite vyniotino subadyti šakute, kad išeitų susikaupę garai. Patiekite su vanilinio skonio ledais!