Ožkų pieno sūrio ir vynuogių rutuliukai
30 min.
Spausdinti
Ingredientai:
- Vynuogės 1 didelė kekė
- Ožkų pieno sūris 450 g
- Lazdynų riešutai 1/3 puodelio
- Pistacijos 1/3 puodelio
- Medus (skystas) 3 v.š.
- Mėtos saujelė šviežių
Gaminame:
Vynuoges nuplaukite po šiltu tekančiu vandeniu ir palikite nudžiūti. Į nedidelį dubenėlį suberkite smulkintus riešutus ir sumaišykite. Medų supilkite į plačią stiklinę. Imkite vynuogę ir apgaubkite nedideliu ožkos sūrio kiekiu, taip suformuodami rutuliuką. Sūris turi vienodu sluoksniu visiškai padengti vynuogę. Suformavę visus rutuliukus, po vieną merkite į medų, leiskite nutekėti pertekliui, tuomet pavoliokite riešutuose ir smulkintuose mėtų lapeliuose. Laikykite šaldytuve. Pateikite pilnus ar perpjautus per pusę.