Pangasijų filė

20 min.
Spausdinti
0 įvert.

Ingredientai:

  • Pangasijų filė 400 g
  • Druska 1 a. š.
  • Malti juodieji pipirai 1 a. š.
  • Augalinis aliejus 1/2 v. š.
  • Nesūdytas sviestas 2 v. š.
  • Baltasis vynas 50 ml
  • Citrinų sultys 1 v. š.
  • Šviežios petražolės 1 v. š.

Kaip gaminti:

Nuplaukite filė po šaltu vandeniu. Nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Abi filė puses pabarstykite druska ir juodaisiais pipirais. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite augalinio aliejaus ir iš abiejų pusių apkepkite filė gabaliukus (po 1–2 minutes). Abi filė pusės turi būti lengvai apskrudusios ir traškios. Iškeptą filė sudėkite į lėkštę. Mažoje keptuvėje išlydykite sviestą, supilkite vyną ir citrinų sultis. Įberkite šiek tiek druskos. Kai tik padažas ims burbuliuoti, išjunkite ugnį. Padažu apliekite filė gabaliukus, pabarstykite smulkintomis petražolėmis ir patiekite su mėgstamu garnyru – gruzdintomis bulvytėmis ar šviežiomis salotomis.

pangasiju file_600x1200
Pagalba