Pomidoruose troškinti menkių maltinukai

1 val.
Spausdinti
0 įvert.

Ingredientai:

  • Menkių filė 400 g
  • Konservuotų pomidorų be odelės 1 skardinė
  • Kiaušinis 1
  • Svogūnas 1
  • Česnakas 4 skiltelės
  • Miltai 4 v. š.
  • Citrina 1
  • Aliejus 2 v. š.
  • Laurų lapai pagal skonį
  • Čiobreliai pagal skonį
  • Rozmarinai pagal skonį
  • Druska pagal skonį
  • Pipirai pagal skonį

Aštriu peiliu smulkiai sukapokite menkių filė. 

Susmulkinkite svogūną ir dvi česnako skilteles, suberkite į žuvies masę. 

Įmuškite kiaušinį, suberkite miltus ir įtarkuokite citrinos žievelę. Viską gerai išmaišykite. 

Iš žuvies masės suformuokite nedidelius rutuliukus. 

Paruoškite padažą: keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite dvi susmulkintas česnako skilteles, trintuvu iki vientisos masės sutrinkite konservuotus pomidorus, įpilkite šiek tiek vandens ir kaitinkite ant silpnos ugnies apie 10 minučių. Pagardinkite druska, pipirais, įdėkite laurų lapą, čiobrelių bei rozmarinų šakeles ir palikite ant ugnies dar kelias minutes. 

Į paruoštą padažą atsargiai sudėkite menkių maltinukus, uždenkite ir troškinkite apie 15 minučių. 

Patiekite apšlakstę citrinų sultimis.

Skanaus!

Menke 600x1200
Pagalba