Prancūziškas Trijų karalių pyragas su migdolų įdaru ir džiovintomis spanguolėmis

1 val. 30 min.
Spausdinti
0 įvert.

Ingredientai:

  • Šaldyta bemielė sluoksniuota tešla 450 g.
  • Malti migdolai 90 g.
  • Cukrus 100 g.
  • Žiupsnelis druskos
  • Sviestas (kambario temperatūros 100 g.
  • Supjaustytas nedideliais gabalėliais) 100 g.
  • Didelis kiaušinis (kambario temperatūros) 2 vnt.
  • Migdolų ekstraktas keli lašai
  • Džiovintos spanguolės 80 g.
  • Kiaušinio trynys 1 vnt.
  • Pienas 1 valgomasis šaukštas

Gaminimas:

Pasigaminkite migdolų įdarą: dubenyje rankomis sumaišykite maltus migdolus, cukrų ir druską. Sudėkite gabalėliais supjaustytą sviestą ir gerai išminkykite. Tada įmuškite po vieną kiaušinius ir vėl minkykite, kol masė taps vientisa. Suvyniokite tešlą į maisto plėvelę ir pusvalandžiui dėkite į šaldytuvą.
 
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir apibarstykite miltais. Iš pusės tešlos iškočiokite maždaug 24 centimetrų skersmens apskritimą, o paskui – kitą. Vieną tešlos dalį perkelkite ant skardos, jos kraštus aptepkite vandeniu.
 
Migdolinį įdarą ant tešlos paskirstykite tolygiai. Ant jo išbarstykite spanguoles ir užklokite likusį tešlos apskritimą. Gerai suspauskite kraštus.
 
Kiaušinio ir pieno plakiniu aptepkite pyrago viršų ir paruoštą kepti pyragą dar pusvalandį palaikykite šaldytuve. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių.
 
Prieš kišdami pyragą į orkaitę, dar kartą jį aptepkite plakiniu. Buku peiliu ant viršaus išraižykite ornamentus – rombus, lapelius, trikampėlius. Aštriu peiliu pradurkite skylutes, pro jas išeis garas.
 
Pyragą kepkite 20 minučių, temperatūrą sumažinkite iki 180 laipsnių ir kepkite dar 30 minučių, kol viršus taps auksinės spalvos.
 
Prancūziškas Trijų karalių pyragas su migdolų įdaru ir džiovintomis spanguolėmis
Pagalba