Saldžiosios bulvės su avinžirniais, pomidorais ir žolelių padažu

30 min.
Spausdinti
0 įvert.

Ingredientai:

  • Saldžiosios bulvės 4 vnt.
  • Konservuoti avinžirniai 1 skardinė
  • Alyvuogių aliejus 1/2 v. š.
  • Kuminas 1/2 po v. š.
  • Kalendra 1/2 po v. š.
  • Cinamonas 1/2 po v. š.
  • Paprikos milteliai 1/2 po v. š.
  • Humusas 60 g.
  • Citrinos sultys 2 v. š.
  • Džiovinti krapai 1 a. š.
  • Česnakas 3 skiltelės (išspaustos)
  • Vyšniniai pomidoriukai 1/4 puodelio
  • Petražolės 1/4 puodelio (susmulkintų)
  • Citrinos sultys 2 v. š.

Reikės:

4 saldžiųjų bulvių
Skardinės konservuotų avinžirnių
½ valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus
Po ½ valg. šaukšt. kumino, kalendros, cinamono, paprikos miltelių

Padažui:

60 g humuso
1 valg. šaukšt. citrinos sulčių
1 arb. šaukšt. džiovintų krapų
3 išspaustų skiltelių česnako

Papuošimui (pasirinktinai):

¼ puodelio vyšninių pomidoriukų
¼ puodelio susmulkintų petražolių
2 valg. šaukšt. citrinos sulčių


Kaip gaminti: 

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Nuplautas saldžiąsias bulves perpjaukite išilgai. Įtrinkite jas šlakeliu alyvuogių aliejaus ir išdėliokite ant kepimo popieriaus / folijos plokščiu paviršiumi žemyn. Pašlakstykite nuplautus ir nusausintus avinžirnius alyvuogių aliejumi ir išdėliokite šalia. Įdėkite į orkaitę, kad apskrustų (~25 min.). Tuo metu paruoškite padažą: sumaišykite visus ingredientus ir praskieskite vandeniu, kad būtų norimo skystumo. Atskirame indelyje sumaišykite pomidoriukus, petražoles ir citrinos sultis. Apskrudusias bulves su avinžirniais patiekite su humuso padažu ir paruoštu pomidoriukų mišiniu. Skanaus!
 
Saldžiosios bulvės su avinžirniais, pomidorais ir žolelių padažu
Pagalba